lauantai 30. tammikuuta 2016

Naistenilta

Viime viikon lauantaina järjestimme naisten iltapäivän yhdessä koulutetun hierojan Laura Nurmisen/Kehonhuolto Koko ja ripsiteknikko Anniina Krökin/Anniinaction kanssa. Tapahtuman ideana oli tuoda esille tarjoamiamme palveluita sekä näyttää pienyritysten yhteistyön voimaa. Laura teki niskahartiaseudun hierontoja, Anniinan kanssa pääsi hieman perille siitä, miltä ripsenpidennykset näyttäisivät. Itse olin paikalla tekemässä kehonkoostumusmittauksia sekä lyhyitä kuntotestejä.
Tapahtuman tunnelma oli todella miellyttävä ja vieraita oli juuri sopiva määrä. Kukaan ei joutunut odottamaan liian pitkään ja kaikkien kanssa kerettiin juttelemaan tasaisesti sekä kertomaan, mistä hommassa on kyse. Yksi tyttöporukka oli tullut paikalle juuri ennen tyttöjen illan alkamista. Aika mahtava idea ja aloitus illalle! :) Todettiin, että tilaisuus pitää ehdottomasti ottaa uudelleen jossain vaiheessa, joten sitten vaan mukaan, mikäli tilaisuus nyt meni ohitse! ;)
Kehonkoostumusmittaus osoittautui todella suosituksi. Naisten suhtautuminen siihen ja sen tuloksiin kuitenkin pisti miettimään montaakin asiaa. Joukossa oli myös niitä, ketkä eivät tuloksia halunneet tietää. Kun puhuttiin BMI:stä ja rasvaprosentista moni ihan normaalikokoisista naisistakin jäi kauhistuksen valtaan. Kehonkoostumusmittaus on hyvä mittari seurata treenin ym. tuloksia, mutta sillä voi olla se kääntöpuolesakkin. Lisäksi jouduin toppuuttelemaan, että todella luotettavan tuloksen saamiseksi testaus pitäisi aina tehdä samalla laitteella, samaan aikaan, eikä tiettyä aikaa ennen saisi harrastaa liikuntaa tai syödä.
Ihanat naiset, toivon todella, että jokainen meistä saavuttaisi sen tilan, jossa ei antaisi vaa`an määritellä itseään. Se lukema ei kerro mitään siitä, mitä sinä todellisuudessa olet. Se ei millään tavalla osoita ihmisarvoasi. Jos se näyttää muutaman kilon "liikaa", mutta olet tyytyväinen itseesi, niin anna asian olla. Silloinkin, mikäli ylipainoa on jo terveydelle vaarallinen määrä, niin tilanne ei ole millään tavalla menetetty, jos sinä päätät niin. Pääasia on, että sinä itse voit hyvin ja ennen kaikkea pystyt toimimaan täysillä arjessasi.
Julkaisin itse eilen Instagrammissa ja Facebooksisa kuvan omasta muutoksestani.
Vuosia on ollut välissä todella monta. Olen ollut tästä laihempi ja olen ollut tästä paksumpi. Kumpikaan ei itsestään selvyytenä tuo onnellisuutta. Itse yhä enemmän ja enemmän arvostan kropan toimintakykyä. Oma tavoitteeni on pystyä ja jaksaa treenata täysillä. Se vaatii paitsi niitä raskaita sarjoja salilla, niin myös riittävästi ruokaa ja lepoa. Itse teen toki aina omat valintani, mutta en myöskään tahdo sosiaalisten suhteideni kärsivän sen takia, että dieettini ei sallisi minun tehdä mitään. Olen ehkä muutaman kilon painavampi, mitä olen pienimmilläni ollut, mutta pystyn nauttimaan illoista ystävien kanssa ilman huonoa omaatuntoa ja treeneissä painoja nousee enemmän kuin aikaisemmin. Se on se, mikä itselleni on tärkeintä.
Ohjeita ruokailuihin ja muuhunkin hyvinvointiin tulee nykyään niin paljon joka tuutista, että hukutamme helposti itsemme siihen ja unohdamme mikä meille itsellemme on parasta.
Uskalla kuunnella kehoasi ja sen antamia viestejä sekä käyttää maalaisjärkeä. Silloin varmasti saavutetaan parhaita tuloksia niin treeneissä, kuin niiden ulkopuolellakin!
Maananatai motivaatioin,
Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti