sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Apua!

TFW Helsingillä valmentaja Teemu puhui yksi aamu avunpyytämisen vaikeudesta.  Me suomalaiset olemme kansa, joka tahtoo selvitä itse oli tilanne mikä tahansa. Tietenkin tämä on yleistystä, mutta monesti pyydämme toiselta jotain vasta silloin kun on aivan pakko, emme hetkeäkään aikaisemmin. Hädässäkin pyyntö on todella anteeksi pyytelevä. 

Apua saattaisi olla helpostikkin tarjolla, mikäli sitä olisimme valmiita vastaanottamaan. Kuitenkin koska emme puhu moni olettaa meidän selviävän. Moni saattaa myös ohittaa vienon avunpyynnön, koska "kyllä se sitten pyytää kunnolla, mikäli oikeasti apua tarvitsee!"
Ei varsinaisesti avunpyyntö, mutta yksi hyvä esimerkki tästä mielestäni on ihmiset julkisissa busseissa. Istut jonkun vieressä käytäväpaikalla ja ikkunan vieressä olevan vierustoverin pitäisi jäädä pois. Yleensä mitä tapahtuu on se, että painetaan nappia ja oletetaan, että vieruskaveri tajuaa nousta. Jos joku muu on kerennyt painaa nappia, niin ruvetaan keräämään omaa kassia syliin ja elehditään levottomasti, jotta toinen tajuaisi nousta. Vasta, jos on aivan pakko suusta saattaa kuulua sanat: "Anteeksi jäisin seuraavalla pysäkillä pois!"


Moni varmasti pelkää tietyllä tavalla PT:nkin palkkaamista, koska silloin pitäisi myöntää, että ei pärjää salilla ilman. Itse mietin jonkun aikaa, kun liityin TFW;lle, että onko noloa mennä treenaamaan jonnekkin ryhmään ja tunnustaa, että oma treeni-into oli tuolloin hieman kadoksissa. Mä olen PT, kyllähän mun pitäisi pystyä omat treenini vetämään. Nyt tämä kuulostaa todella hölmöltä, sillä TFW on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, oppia lisää treenaamisesta, kehittyä ja saada uusia ideoita myös omille asiakkaille, 

Meistä jokainen tarvitsee aina kannustusta ja tukea, enemmän tai vähemmän. Halusin kirjoittaa tästä, jotta voisimme itse harjoitella avunpyytämista pienissä asioissa joka päivä, kun tulee tarvetta. Silloin tosipaikan tullen kynnys ei ole niin suuri. Lisäksi olisi tärkeää opetella ottamaan huomioon ne pienimmätkin ja hennoimmatkin avunpyynnöt, mikäli jollekkin se avunpyytäminen on vielä vaikeaa. 

Avuliasta sunnuntaita! 


-Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti