sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulu(on)lahja

Mä tykkään joulusta. Joulukuun  alussa on ihanaa todeta marraskuun olevan ohitse. On ihana laittaa kynttilöitä palamaan ja ruveta jo hieman hyräilemään joululauluja.

On ollut hassua huomata se, kuinka paljon iän kanssa joulun vietto ja asiat, joita siinä arvostaa ovat muuttuneet. Pienenä tärkeintä oli joulupukki ja uudet hienot lelut. Nyt aikuisena aivan jotkin muut asiat merkkaavat.

Jouluaatto vietettiin meillä perinteisesti äitini luona aivan perheen kesken. Syötiin, avattiin lahjat ja pelattiin korttia. Tänään oltiin joka vuotiseen tapaan kummitätini ja enoni ruokapöydässä. Ihanan rauhallista. Rauha onkin se, mitä eniten joululta odotan.


Lahjojenkin suhteen ajatukseni ovat muuttuneet täysin. Ennen pehmeät paketit olivat pahimpia, nykyään parhaita. Muutamat lahjat, joissa oikeasti on ajatusta lämmittävät mieltä huomattavasti enemmän kuin miljoona pakettia, joista puolilla et tee mitään.

Mikään ei olisi voinut olla parempaa, kuin se, että työkaverini päiväkodista oli kutonut minulle villasukat, kun kerran sijaisena ollessani valittanut kylmiä varpaita. Toinenkin kaverini lupasi minulle villasukat. Myös se, että sain kirjan, jonka halusin, oman kahvikupin, suklaata ja lämpimän aamutakin (joka on muuten mun päällä nyt tätäkin kirjoittaessa :D) oli todella kivaa. Tunsin, että minua oli oikeasti ajateltu.


Itse en tänä(kään) vuonna ostanut esim. kummilapselleni tai hänen sisaruksilleen mitään leluja. Heillä on niitä paljon ja koen, että voin antaa heille jotain vielä arvokkaampaa, nimittäin omaa aikaani. Lupasin viedä heidät erikseen tekemään jotain hauskaa, jolloin he kumpikin saavat vuorollaan jakamattoman huomioni. Haluan omalta osaltani opettaa heille sitä, mikä oikeasti on joulussa tärkeää. Se, että ollaan läsnä ja yhdessä. Toivon, että he isompana varsinkin osaavat arvostaa tätä.

Sitä aikaa, jonka saat viettää läheistesi kanssa on arvokkainta. Se yhteinen aika ei voi hävitä, eikä se voi mennä rikki, Sitä voi kukaan viedä sinulra. Sitä ei voi mitata missään rahassa. Aito lämmin halaus ja kauniit sanat voivat oikeasti olla paljon parempi ja ikimuistoisempi lahja kuin jokin arvotavara! Nuo lahjat on meillä jokaisella mahdollista antaa taloustilanteesta huolimatta! :) Muutenkin antamisen ilosta on kasvanut saamisen iloa miljoona kertaa suurempi,

Toivottavasti teidän joulunne on ollut juuri sellainen, kuin toivoitte! <3

xx,
Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti