perjantai 30. joulukuuta 2016

On suklaa hyvää, kun yhdessä syö.. Mitä sen jälkeen?

Palaan vielä jouluun. Silloin kyllä sitä tulikin herkuteltua oikein olan takaa. Jouluruoista en välitä niin paljoa, mutta suklaa... ah, toi ihana suussasulava suklaa. Sitä tulikin syötyä sitten senkin edestä. Tunnenko huonoa omaatuntoa asiasta? Itseasiassa en. Fakta kuitenkin on, että merkityksellisintä on, mitä syöt uudenvuoden ja joulun välissä, ei se, mitä syöt joulun ja uudenvuoden välissä. Mikäli oikeasti tunnet nauttineesi siitä kaikesta syömästäsi ruoasta, niin huono omatunto on täysin turha.
Moni kuitenkin ruoskii itseään niistä joulun syömisistä liiankin lujaa. Uuden vuoden jälkeen salit täyttyvät uuden vuoden lupauksen tekijöistä ja netissä kiistellään siitä, kenen ruokavalio on paras ja millä ihmepillerillä tulee nopeiten tuloksia. Muutoksen haluamisessa ei ole mitään pahaa, varsinkin jos se lähtee täysin sinusta itsestäsi ja omasta halustasi. Usein liikkeelle vain lähdetään aivan liian kovaa ja ruvetaan noudattamaan aivan liian tiukkoja ruokavalioita. Tätä jaksetaan tehdä kuukausi, jonka jälkeen kyykkytangoilla ja cardiolaitteilla on taas tilaa muillekkin jaettavaksi.
Mitä, jos tänä vuonna olisit hieman ystävällisempi itsellesi? Herättelisit itseäsi sieltä sokerihorroksesta pikkuhiljaa? Mitä, jos aluksi sopisit itsesi kanssa syöväsi joka päivä aamupalan? Mitä, jos töissä lounaalla ottaisit hieman enemmän salaattia ja pienennät hieman perunamuussi kasaasi? Päivän mittaan voisit kahvikupillista vastaan juoda myös lasillisen raikasta vettä ja parin viikon päästä voisit huolehtia mukaan myös välipalan, jotta töistä kotiin matkalla ei tarvitsisi nälän yllättäessä sortua suklaapatukkaan.


Sen sijaan, että hyppäät suoraan sohvalta viiteen aamuaerobiseen ja viiteen salitreeniin viikossa, voisit koittaa ystäväsi kanssa sopia viikottaisesta kävelylenkistä ja antaa itsellesi tunnin omaa aikaa salilla. Kun tämä tuntuu hyvältä ja saat sen sopimaan aikatauluhisi voit lisätä liikuntakertoja. Näin pääsi ja kroppasi pysyy pelissä mukana, eivätkä arjen rutiinisi kerralla muutu liikaa. Iltaisin kiitä itseäsi niistä pienimmistäkin teoista, jotka teit hyvinvointisi edistämiseksi, sen sijaan, että miettisit, kuinka paljon enemmän olisit pystynyt vielä tekemään. Lupaan, että nämä pienet muutokset osoittautuvat myöhemmin todella isoiksi.
Liikunta ja ruoka eivät saa olla asioita, joista sinulle tulee stressiä. Niiden tulee olla asioita, joista saat iloa ja energiaa elämääsi!

Loistavaa uutta vuotta 2017 kaikille! <3
xx,
Linda

1 kommentti:

  1. Naulan kantaan, Linda! Itsekin nautin jouluna täysin surutta rakastamiani After Eightejä. Tosin ruokavalio on tehnyt sen, ettei mene kerralla puoli pakettia, makeaähky iskee aikaisemmin. :) Turha murehtia liikaa, elämästä pitää nauttia, kunhan pitää itsestään ja kunnostaan myös huolta!

    VastaaPoista