maanantai 12. joulukuuta 2016

Millainen on sinun showsi?

Mistähän sitä taas aloittaisi ja mihin lopettaisi? Miljoona ajatusta, joita pukea sanoiksi ja koittaa tiivistää yhteen blogitekstiin. Takana viikonloppu, joka muutti ajatteluani paljon ja muistutti erittäin tärkeistä asioista!

Nimittäin osallistuin TFW Level 1 valmentaja koulutukseen. Olin nähnyt Training for Warriors konseptin isän Martin Rooneyn kerran aikaisemmin livenä. Lisäksi olin kuunnellut hänen juttujaan youtubesta ja seurannut hänen live lähetyksensä Facebookissa. Siitä huolimatta heti ensimmäisellä luennolla hän pääsi hämmästyttämään minua uskomattomalla eläytymisellään ja selkeällä puheellaan.


Heti oli selvää, että tämä oli täysin erilainen koulutus, jossa olen koskaan aikaisemmin käynyt. Emme keskittyisi siihen, kuinka kyykky tehdään oikein (mikä toki on tärkeää!), vaan siihen, miten saamme kyykkääjän kiinnostumaan kyykyn tekniikasta ja kehittymään eli valmentamiseen. Toki myös kävimme TFW treenin kulmakiviä, historiaa ja filosofiaa lävitse, mutta se ei ollut koulutuksen parasta antia. Kyllä me myös treenasimme, mutta silloinkin Martin kertoi keskittyvänsä valmentajaan, eikä treenaajaan.Päätä intohimosi

Ensimmäisen illan kotitehtäväksi saimme kevyesti miettiä meidän arvojamme ja elämämme tarkoitusta. Toki tämä ei ole yhden illan juttu, mutta oman kompassin löytäminen on elämän avainasioita tai muuten voit eksyä pahastikkin. Tuuri voi viedä sinua aika pitkälle, mutta todellinen suunta täytyy olla selvillä menestyäksesi. Koska Martinkin haluaa jakaa juttujaan eteenpäin, niin haluaisin antaa teille kaksi hyvää kysymystä joilla mielestäni pääsee oman elämänsä kulkusuunnan etsimisessä todella hyvin eteenpäin. Keitä sinä ihailet ja miksi? Mitä sinä tekisit, jos sinun ei olisi pakko (esim. taloudellisista syistä..)? Minä haluan tuleveisuudessa(kin) auttaa ihmisiä löytämään sen suuren potenttiaalin, jotka he sulkevat sisälleen.

Kuuntele asiakastasi ja kohtaa hänet aidosti

Puhuimme kurssin aikana paljon siitä, että pitää olla kiinnostunut, jotta saat itsestäsi kiinnostavan. 
Hyvä kuuntelija katsoo silmiin, kysyy kysymyksiä, ei keskeytä, ei vaihda aihetta, kiinnittää huomiota liikekieleensä ja osoittaa pienillä vastauksilla kuuntelevansa. 

Jokainen voi tehdä toisen väsyneeksi, hyvä valmentaja saa ihmisen kehittymään paremmaksi

Nykyään teemme treeneissä paljon hulluja juttuja vain siksi koska se on coolia ja uutta. Teemme juttuja, joilla saamme Facebookissa ihmiset painamaan tykkää nappia, välittämättä siitä, että loukkaantumisen riski on suuri, varsinkin jos kokeneettomammat treenaajat lähtevät näitä temppuja yrittämään. Treeni voi olla uutta, coolia ja hauskaa, vaikka tekisimme sen turvallisesti ja niin, että saamme aikaan näkyviä tuloksia. Treenin tulisi aina kehittää valmennettavaa. Ei tarvitse tehdä fantastisia juttuja, kun tekee pienet jutut fantastisesti. Tekniikan tulee aina olla timanttia. Aion jatkossa vaatia valmennettaviltani vielä hieman enemmän.

Sinä olet viihdyttäjä! Millainen on sinun showsi?

Todella moni tulee treeneihin/valmennukseen myös viihtymään. Jos pystyt tarjoamaan heille hyvän shown he tulevat varmasti uudelleen. Jokaisella meillä on varmasti elokuvia, jotka osaamme melkein ulkoa, koska olemme ne katsoneet niin monta kertaa. Vastaavasti jokainen tietää myös sen elokuvan, jota ei laittaisi uudelleen pyörimään, vaikka siitä maksettaisiin. Tämä on alue, jossa haluan todella kehittyä. Haluan, että ihmiset kokevat showni katsomisen arvoiseksi.

Uskotko vai "uskotko"?

Ihailtavasti todella moni nykyään asettaa tavoitteita. On kuitenkin ratkaisevaa, että itse oikeasti uskot pystyväsi saavuttamaan tavoitteesi. "Olisi kiva, jos onnistuisin" ei riitä. Monen tavoitteeni kanssa olen tehnyt hommia kovasta työstä aina mielikuvaharjoituksiin. Kuitenkin myönnän, että monet omista tavoitteistanikin ovat olleet juuri tällä "olis kiva" tasolla. Jatkossa näin ei tule olemaan. Tulen menemään entistä kovemmalla draivilla kohti niitä asioita, jotka oikeasti minulle merkitsevät. Katson tarkaan, että en ainakaan itse ole se, joka ensimmäisenä sanoo unelmilleni ei. 

Arvostan todella suuresti Martinin intohimoa. Hän todella omistautuu työlleen. Arvostaan myös hänen vilpitöntä haluaan jakaa asioita eteenpäin. Arvostan hänen kiitollisuuttaan sille, missä hän nyt on. Useamman kerran viikonlopun aikana hän muistutti, että ikinä ei saa unohtaa sitä, mistä on aloitettu. Ihailen myös hänen nöyryyttään myöntää virheet, joita hän on elämänsä aikana tehnyt. Tämä olisi todella tärkeää meille jokaiselle.Martin Rooney on tehnyt uskomattoman työn TFW:n kanssa luoden jotain suurta. Hän on lounut perheen. Perheen, jossa kannustetaan toisia ja jossa uskontona on hiki, hymyt ja ylävitoset. Perheen, jossa opetellaan hurraamaan vielä omia onnistumisia enemmän toisten onnistumisille. 

xx,
Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti