torstai 2. helmikuuta 2017

Hatsolo - Elämä breikkarin silmin

Ilokseni sain kutsun Johannes Hatsolo Hattusen uuden esikoiskirjan julkistamis- ja pressitilaisuuteen. Koskaan aikaisemmin en ole kirjanjulkkareissa ollut, mutta heti alusta saakka meille vieraillekin oli selvää, että tämä tilaisuus olisi juuri Hatsolon näköinen. Motivaatiopuheiden jälkeen oli tottakai aika tanssia! Mukana oli myös Hatsolon tanssiryhmän Flow Mo n jäseniä näyttämässä taitojaan!

Kotiin päästyä kädet syyhysivät päästäkseen itse kirjan kimppuun. Aloitin lukemaan esipuhetta ja jo siinä kohtaa silmiini tuli ensimmäiset kyyneleet. Teksti oli vahvaa ja henkilökohtaista. Kirjan edetessä tunteiden skaala vaihteli. Jos Johanneksella on tanssin ja puhumisen lahja, on hänellä myös lahja kirjoittaa.

Jotkin kohdat oli kuvailtu niin yksityiskohtaisesti, että lukijana melkein pystyin haistamaan mainittujen uusien Adidas superstarssien - ja koulun vanhan jumppasalin lattian tuoksun sekä New Yorkin breikkirinkien energian. Yksi nerokkaimmista keksinnöistä kirjassa oli ns. "Freeze" merkit tarinan keskellä, joiden kohdalla Johannes pyysi lukijaa pysähtymään ja miettimään omaa elämäänsä.Lukuisten voittojen lisäksi Hatsolo on avannut kirjassa häpeilemättä myös menestyksen varjopuolia, sitä mistä hän on breikin takia joutunut luopumaan, mutta puhuu samalla todella kiitollisena heistä, ketkä hänen rinnallaan ovat koko tuon ajan seisoneet. Tämän kirjan jälkeen tuskin kovin moni voi enää väittää menestyksen tulevan sattumalta.

Minun kirjakappaleeni omistuskirjoitukseksi Hatsolo kirjoitti: "Linda, Suomen seuraava star-coach." Aina välillä lukiessa palasin tuijottamaan tuota tekstiä. Mitä pidemmälle kirjan sivuilla etenin, sitä varmemmin minulle tuli tunne, että tuossa on oikeasti se mun tavoite. Ei yhtään sen vähempää. Kun intohimon liekki palaa sisällä edes puoliksi niin lujaa kuin Johanneksella tulen pääsemään pitkälle, ajatelkoon kuka muu mitä tahansa!


Kirjassakin mainitun ikuisen oppijan polulla opittavaa riittää, mutta paljoa Johannesta parempaa opettajaa mulla ei voisi olla. Arvostin häntä paljon jo aikaisemmin, mutta kirjan myötä arvostus nousi entisestään. Voin jopa rehellisesti yhtyä kirjassa esiintyneeseen Johanneksen oppilaana olleeseen pieneen poikaan: Johannes, olet yksi minunkin sankareistani, erityisesti ammatillisesti! :)

Vaikka et tietäisi tätä ennen breikkaamisesta tai Johanneksesta yhtään mitään kannattaa teos ehdottomasti lukea. Se on upea ja motivoiva kasvutarina. Kasvutarina ujosta pojasta, joka kulki omia polkuja maailmanluokan breikkariksi, valmentajaksi ja motivaatiopuhujaksi. Kirjan lukemisen ikävinä sivuvaikutuksina saattaa tosin esiintyä lisääntynyttä itsevarmuutta. ;)

xx,
Linda
a.k.a Star-coach

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti