lauantai 27. helmikuuta 2016

Valmentamon "Kirkasta brändiäsi" valmennus

Jokin aika sitten Facebookista bongasin mainoksen Valmentamon  ilmaisesta parintunnin koulutuksesta. Kyse oli siis yrityksestä, joka kouluttaa life coacheja - eli elämäntaidon valmentajia. Eräs tuttuni valmistui kyseisestä koulusta juuri ja olin enemmän kuin utelias kuulemaan enemmän ja katsomaan, mitä se voisi itselleni avata. Koulutuksen ajatuksia olin pohtinut jo aikaisemmin. Kuitenkin nämä olivat niin tärkeitä juttuja, että niiden muistuttaminen itselleen on enemmän kuin tarpeen.

Ensin mietimme ja yritimme etsiä omia lahjojamme tietojamme, taitojamme, arvojamme sekä elämämme aikana luomiamme verkostoja. Tämän jälkeen pääsimme miettimään, miten voisimme
hyödyntää näitä kaikkia muiden auttamisessa.

Tasapainoisen elämän yksi jutuista on se, että tiedämme omat arvomme ja tekomme ovat linjassa niiden kanssa. Mikäli tekomme sotivat yhtäkin arvoamme vastaan saatamme voida huonosti, vaikka muut arvomme sekä tekomme olisivatkin balanssissa. Kun tiedostamme arvomme meidän on myös huomattavasti helpompi olla sisältäohjautuvia eli päättää itse asioista ja tehdä sitä mitä oikeasti haluamme tehdä. Kun meidän tietomme, taitomme, arvomme, lahjamme ja sisäinen palomme sekä intohimo kohtaavat maailmantarpeet olla ainutlaatuisesti menestyviä.Puhuimme myös pitkään aidosta kohtaamisesta ja siitä, mitä siihen kuuluu. Aidolla kohtaamisella tarkoitetaan sitä kaikkea, mitä meillä oli paljon enemmän ennen älylaitteita. Liian monesti nykyään yritämme kaikille läsnä ja lopulta emme pysty olemaan läsnä kenellekkään tai keskittymään mihinkään. Teimme harjoituksen pareittain, jossa toinen kertoi kaksi minuuttia koulutuksen aikana heränneistä ajatuksista ja toisen täytyi vain kuunnella sanomatta sanaakaan.

Itselleni tämä kolahti illan jutuista eniten. Tehtävä oli yllättävän vaikea. Teki hurjasti mieli kommentoida ja kysyä lisää. Kuitenkin meillä on kaksi korvaa ja vain yksi suu syystä. Meidän tulisi käyttää niitä samassa suhteessa. Lisäksi jos maltamme olla tarpeeksi hiljaa ja antaa toisen puhua loppuun, sieltä saataa lopussa tulla esiin se asian oikea ydin, jolla pääsemme tilanteesta eteenpäin.

 

Tästä lyhyestäkin koulutuksestakin oli jo hyötyä personal trainerinkin työhön. Ehdottomasti life coachiksikin kouluttautuminen on harkinnassa joskus tulevaisuudessa. :)

Rattoisaa lauantaita! :)
-Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti