torstai 24. maaliskuuta 2016

30 askelta toimivaan kehoon ja mieleen

Jokin aika sitten Go Expo messujen yhteydessä lunastin itselleni hieman lisää luettavaa, nimittäin personal trainer/kouluttaja Jarno Härkösen sekä joogaopettaja/hyvinvointivalmentaja Kirsi Tikan kirjan 30 askelta toimivaan kehoon ja mieleen.

Kustantaja Fitran sivuilla kirjaa kuvaillaan seuraavasti

"Kirja tarjoaa selkeitä ja helposti toteutettavia harjoitteita kuukauden jokaiselle päivälle, viikoittain vaihtuvilla teemoilla. Elementteinä ovat henkisen hyvinvoinnin parantaminen esim. hengitys-, rauhoittumis- ja positiivisuusharjoitteilla, fyysisen toimintakyvyn kehittäminen jokaiselle sopivilla toiminnallisen harjoittelun liikkeiden ja kehonpainoharjoittelun avulla, sekä terve suhtautuminen ravintoon. 
Kirjassa yhdistetään hyvinvoinnin tärkeät elementit helppoihin käytännönharjoitteisiin. 30 askelta voidaan miettiä 30 päivän tai 30 viikon matkana kohti parempaa hyvinvointia, joten käytännössä jokainen askel voi olla oma päivittäinen tehtävänsä. Lisäksi jokaisella askeleella on johtava teema, mihin nämä tehtävät liittyvät. Hyvä olo lähtee siitä, että oppii hallitsemaan omia mielihaluja ja ennen kaikkea löytää työkaluja muuttaa asiat pysyvästi. Myös retkahdukset ovat osa elämää. Oleellista on antaa itselle omaa aikaa, oppia kuuntelemaan ja ymmärtämään itseään. Oppia pysähtymään, kun on sen aika. Oppia liikkumaan itselle sopivalla tavalla."Kun kuulin, että tälläinen kirja oli tekeillä olin erittäin haltioissani. Se on mielestäni juuri sitä, mitä tähän fitness buumiin ja muutenkin suorituskeskeiseen maailman tarvittaan lisää. Me tarvitsemme puhetta hyvinvoinnista, oman itsensä kuuntelusta ja kirjassa mainitusta "positiivisesta itsekkyydestä". Täytyy siis oikeasti ymmärtää se, kuinka juuri sinun oma olosi heijastuu sekä vaikuttaa lähipiiriisi.

Kirjan tehtävät olivat suurinosa erittäin pieniä, kuten soita läheisellesi ja kerro hänen olevan tärkeä. Vaikutusta niillä on sitäkin enemmän, jos ohjeita oikeasti tahtoo noudattaa ja ottaa osaksi rutiineitaan. Vaikka olisit jo sisäistänyt kirjan asioita, niin itse ainakin sain sieltä hyviä muistutuksia asioista, mitkä arjen tohinassa pääsevät helposti unohtumaan.

Kirjassa olevat värikkäät kuvat olivat yksi yhteen kirjan teeman kanssa ja niitä oli ilo katsoa. Kirja sisälsi myös laajan liikepankin liikuntatehtäviä varten. Kirjan teksti oli helppolukuista ja sieltä paistoi molempien kirjailijoiden persoona ja elämänkokemus sopivalla tavalla lävitse. :)
Kirjalla on varmasti oma joukkonsa, joka epäilee kirjassa käsiteltäviä asioita. Toivon todella, että hekin löytäisivät teoksen, sillä he sitä tarvitsisivat varmasti kaikista eniten. Jos sinuakin epäilyttää, niin pyydän, että annat ajatuksillesi mahdollisuuden muuttua ja voit huomata elämäsi muuttuvan. Se ei tapahdu välttämättä vielä tänään tai huomenna, mutta kenties 30 päivässä jo ihan vähän! ;)

Ota kirjan mukana tarpeeksi pieniä askelia ja muista unelmoida. :)

Iloista pääsisäistä!!

Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti