torstai 27. lokakuuta 2016

Itserakkautta vai itsensä arvostamista?

Viime viikonloppuna oli I love me- messut. Olin siellä itsekkin boostaamassa parhaani mukaan meininkiä TFW- Helsingin pisteellä. Hirveästi en kerennyt messuja kierrellä, joten postausta messuista erikseen ei ole luvassa. Messujen nimi on kuitenkin herättänyt paljon keskustelua.Itse olen alusta saakka ajatellut messujen nimeä kauniina ajatuksena. Muistetaan kaiken kiireen keskellä pitää huolta myös itsestämme. Snapchatissa kuitenkin näin messujen aikaan myös toisen näkökulman. Nimeä pidettiin itsekkäänä ja olisi kuulemma kiva mennä I love you - messuille. Nykymaailmassa kuulemma tuijotetaan muutenkin vain omaan napaan.

Onhan tätä samaa keskustelua käyty jo aikaisemminkin. En todellakaan kiellä, että ihmisiä, ketkä miettivät muiden kustannuksella vain omaa napaansa, ei olisi. Väitän kuitenkin, että vielä enemmän on niitä ihmisiä, ketkä asettavat joka ikinen kerta toiset edelleen ja voivat sen takia itse todella huonosti.

Heidän itsetuntonsa on maissa, eivätkä he koe ansaitsevansa mitään hyvää, mikä heille tapahtuu. Tapaan töissäni jatkuvasti ihmisiä, ketkä ovat niin fyysisesti kuin henkisesti huonossa kunnossa sen takia, koska aikaa ei riitä itselleen muiden ihmisten tarpeiden takia.

On aivan eriasia arvostaa itseään, kuin tehdä tahalleen toisia loukkaavia valintoja oman etunsa nimissä. Esim. juuri ajan ottaminen itselleen liikuntaa tai muuta pientä hemmottelua varten on erittäin harvoin loppujen lopuksi toisilta pois ja sitä messutkin tahtovat sanoa, Eikä se, että pidät huolta omista tarpeistasi tarkoita automaattisesti sitä, että täytyisi painaa toisia alas tai haluaisin heidän olevan onnettomia ja epäonnistuvan.

Ehdottomasti olen sitä mieltä, että toisia pitää auttaa ja asioita katsoa monesta eri näkökulmasta ennen kuin tekee valintoja. Ehdottomasti aina pitää auttaa, kun siihen on mahdollisuus ja se ei ole mitenkään sinulta pois. Välillä pitää auttaa, vaikka tiedät, että et tule koskaan vastapuolelta saamaan mitään takaisin. Kuitenkin, jos AINA poljet omia oikeuksiasi muiden takia jää oma elämäsi helposti elämättä.

Minun mielestäni voi ja pitääkin olla oikealla tavalla itserakas. Välillä pitääkin asettaa itsensä etusijalle. Usko pois, kun voit itse hyvin, silloin sinusta on myös eniten iloa toisille. Kuka muu pitää muuten sinun puoliasi, jos et sinä itse?Vaikka rakastat itseäsi, niin ainakin minulla riittää sitä rakkautta muillekkin! <3 Itseasiassa huomattavasti enemmän, kuin silloin kun en koskaan osannut sanoa ei.

xx,
Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti