keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Aamun virkku ja illan torkku?

Jossain on tehty jopa tutkimus siitä, että menestyneimmät ihmiset ovat heitä, ketkä heräävät aikaisin aamulla kukonlaulun aikaan. Ylipäätänsä suomalaisessa yhteiskunnassa toimimme aamulla, siinä missä monessa muussa maassa elämä alkaa vasta illalla.

En itse tiedä onko varsinaisesti aikaisten heräämisten ja menestyksen välillä yhteyttä, mutta olen itse nykyisin aamuihminen. Tykkään herätä aikaisin ja suoritan treeninikin monesti heti aamusta tai viimeistään lounas-aikaan. Kokosin teille muutaman listan syistä, miksi itse välillä rakastan olla pystyssä jo ennen muiden heräämistä.Rakastan aamujen hiljaisuutta. Tykkään fiilistellä tyhjiä katuja, joita lamput juuri ja juuri valaisevat. Satunnainen jalankulkija tulee vastaan ja ehkä kerran kuulen auton menevän ohitse. Muuten saan olla aivan rauhassa ajatusteni kanssa.

Kun aloittaa työt ajoissa pääsee yleensä myös hieman aikaisemmin nauttimaan illasta ja kerkeää tekemään mitä ikinä tahtoo. Sähköposteja ei vielä satele, sosiaalinen media on untenmailla ja muutenkin saa aivan rauhassa keskittyä työhön ilman häiriötekijöitä.

Rauhassa nautittu aamupala on ehkä mun suurimpia motivaatioita aikaisin. Mikään ei ole parempaa kuin se, että tuore kahvi ja puuro on edessä. Saat kenties kölliä vielä puoliksi peiton alla yökkärissä. Voit ottaa läppärin syliin ja naputella samalla työjuttuja ja kuunnella musiikkia hiljaisella.. tai joskus jopa katSoa pienen pätkän jotain sarjaa Netflixistä.
Vältät ruuhkat. Kun olet aikaisin liikkeellä sinun ei tarvitse kiroilla ruuhkia liikenteessä tai kaupassa. Treeneissä salilla on aamulla harvoin paljon porukkaa, vaan saat ähistä ja puhista hauiskääntösi lävitse omassa rauhassa. Kun muut heräävät olet jo asiasi hoitanut.

Nukut kuin tukki. Kun heräät aikaisin, niin illalla väsyttää jo sen verran, että uni tulee väistämättä silmään ilman pitkiä pyöriskelyjä sängyssä. Uni on myös syvempää. Aamulla heräät taas ennen muita pirteämpänä.

Aikaiset heräämiset eivät tee kenestäkään parempaa ihmistä kuin toisesta, mutta itselleni se sopii ja olen näin tehokkaimmillani. On joskus niitäkin aamuja kun nukuttaa hieman pidempään ja työt ovat painottuneet iltaan. Riittävästä unestä on aina pidettävä kiinni. Mitä tehokkuuteen tulee niin varmasti kaikkein tärkeintä on rutiinit, olit sitten aamu- tai iltavirkku! :)


xx,
Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti