sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

"Älä kadehdi, hinta on ollut liian kallis.."

Eräs ystäväni lisäsi tänään someen kuvan upeasta kehityksestään treenien suhteen. Hän sai kommentin: "Kadehdittavan kaunis!" Johon ystäväni vastasi: "Älä kadehdi, hinta on ollut liian kalllis." Tuo kommentti jälleen sai minussa kylmiä väreitä aikaiseksi. Itse tiedän tästä tarinasta ainakin jonkin osan, mutta on totta, että suurin osa ihmisistä eivät tiedä.Nyt en puhu enää tästä tapauksesta, mutta kuinka monta kertaa itsekkin on syyllistynyt (tahallaan tai tahattomasti) siihen, että olettaa asioita tietämättä taustoja? Kuinka monesti koemme oikeudeksemme arvostella toisia tietämättä mitään henkilön menneisyydestä. Kuinka monta kertaa kadehdimme toisia ilman tietoa siitä, millaisia kamppailuja se on vaatinut aikaisemmin?

Menestyksen jäävuoresta näkyy harvoin muuta kuin huippu. Se tuska, työ, epäonnistumiset ja kasvamiseen johtaneet ikävätkin taistelut jäävät piiloon merenalle, eikä niistä halutakkaan huudella. Hän, joka on nuo kamppailut käynyt muistaa ne aivan varmasti, vaikka nyt saisikin esitellä saavutuksiaan voittajana.

Itse ainakin muistan tämän jälkeen taas kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, että kohtaan ihmisiä ennakkoluuloitta ja kunnioituksella sekä kysyä ennemmin kuin olettaa. Muistan, että kaikilla meillä on ne sivut elämänkirjassa, jotka annetaan luettavaksi vain kaikista tärkkeimmille, jos heillekkään.

Photo from ptlindabarhoumi
'
Rauhallista sunnuntaita,

Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti