torstai 14. huhtikuuta 2016

Joitain asioita sinun ei tarvitse pyytää anteeksi.

Jokainen meistä on varmasti tehnyt asioita, joita katuu syvästi. Jokainen meistä on tehnyt asioita, joita tahtoo pyytää anteeksi ja ottaa vastuun teoistaan. On tilanteita, joissa fiksu ihminen todellakin myöntää tehneensä väärin ja pahoittelee. Olen itse kuitenkin elänyt elämässäni vaihetta, jossa pyytelin anteeksi liikaakin. Uskokaa tai älkää on olemassa juttuja, joita ei todellakaan tarvitse pahoitella tai pyytää keneltäkään minkäänlaista hyväksyntää.

Olen ollut niitä ihmisiä, ketkä eivät koskaan osanneet sanoa ei. Kuitenkin olen oppinut kunnioittamaan itseäni ja uskallan nykyään vetää rajoja. Minun itseni täytyy seistä itseni puolella etujoukoissa.

Minulla on unelma tai unelmia. Vaikka toki haluan kunnioittaa ja kunnioitan läheisteni mielipiteitä ja päätöksiä on tämä elämä vain minun. Aina kaikki ei onnistu ainakaan heti, mutta en aio lakata yrittämästä. Joskus unelmat voivat olla hassuja, mutta jos oikeasti tunnet sydämessäsi paloa, anna mennä! Sanotaan mielummin "hups" kuin "mitä jos". 

Moni kokee myös anteeksi pyydeltävää siinä, että ottaa itselleen aikaa harrastuksiin sekä rentoutumiseen. Pitäisi tehdä sitä ja tätä,, ehkä vielä tuotakin... Lupaan sinulle, että se lista ei lopu koskaan, joten höllää joskus. 
Itse rehellisesti koen olevani hieman parempi ihminen, kun olen ottanut hetken itselleni. Levänneenä sitä paitsi asiat saa huomattavasti helpommin aikaiseksi ja asiat pysyvät oikeissä mittakaavoissaan, eikä kärpäsestä kasva härkästä.

Kun puhuraan arvoista ja prioriteeteista ollaan monesti hieman vaarallisilla vesillä. Kuitenkin, niin kauan kun emme omilla arvoillamme polje toisia alas, niin en näissäkään asioissa näe millään tavalla yhtä oikeaa ja väärää, enkä siis myöskään anteeksi pyydeltävää. Kaikki eivät tule ikinä ymmärtämään sinun valintojasi ja se on ok, sillä ne evät ole heidän valintojaan. Meidän ei tarvitse istua yhteiskunnan muottiin.

Olen kirjoittanut aikaisemminkin siitä, kuinka joistain ihmissuhteista on hyvä pästä eroon, mikäli ne vievät energiaasi enemmän, mitä antavat takaisin. Tämä voi tuntua karulta ja surulliselta, mutta et voi kuluttaa elämääsi ihmisten kanssa, ketkä myrkyttävät ja vahingoittavat elämääsi sekä saavat jatkuvasti olosi tuntumaan epävarmalta. Tälläisistä ihmissuhteista luopuminen ei ole koskaan pahoittelun paikka. 
Pidä vierelläsi ihmiset, joiden luotat tahtovan sinun parastasi ja tukevan valintoja, mitkä saavat sinut onnelliseksi.

Viimeisenä suurin asia, jota ei koskaan pidä pyytää anteeksi on rakkaus. 
Jo kyky rakastaa ja rakastua on juhlimisen arvoista. <3

Torstain terveisin,
Linda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti