tiistai 10. toukokuuta 2016

Jokainen meistä on hyvä jossain.

Breikkari ja meidän TFW-Helsinki salin valmentaja Johannes oli laittanut tässä yksi päivä tanssivideonsa Facebookkiin. Hän kirjoitti siinä englanniksi, että ei välttämättä ole ollut ikinä teknisin tanssija hulluimpine liikkeineen. Kuitenkin hänellä on aina ollut asenne, halu ja palo tulla paremmaksi koko ajan. Sen sijaan, että keskittyisi vain heikkouksiinsa, niin pitää keskittyä myös vahvuuksiinsa. Se voi olla salaisuus siihen, että tavoitat oman potentiaalisi.

Itselleni tuo muistutus tuli todella hyvään hetkeen. Minullakin on mieletön kehittymisen halu. Sen takia liian helposti tulee keskityttyä vain niihin heikkouksiinsa ja yritettyä väenväkisin saada niitä parantumaan. Unohdan kokonaan sen, missä kaikessa minä olen hyvä.

Photo from ptlindabarhoumi

Viime kuussa TFW:llä oli alakropalle pääliikkeenä maastaveto. Puhuimme tyttöjen kanssa jossain vaiheessa siitä, että se on meidän ja monen muun lempiliike, koska niin moni on siinä niin vahva. Taisi Karoliina sanoa sitä kunnon "egonnostatus liikkeeksi". Vaikka asiasta puhuttiin hyvässä hengessä ja hyvällä Karoliina tuon tarkoitti, niin silti itselleni jäi tuosta sanasta jotenkin hieman negatiivinen mielikuva. Onko siinä sitten jotain pahaa, jos saamme kokea olevamme jossain hyvä ja vahva?

Photo from ptlindabarhoumi

Tottakai niitä heikkouksiakin täytyy työstää, jos oikeasti haluaa tulla hyväksi ja monipuoliseksi. Kuitenkin pidä kiinni vahvuuksistasi. Niistä saat voimaa harjoitella niitä asioita, joissa et ole vielä niin hyvä. Ei meistä kukaan maastavedossakaan automaattisesti ole isoja rautoja nostellut. Vahvuutesi auttavat sinua muistamaan kuinka pitkälle olet jo tullut ja kuinka pitkälle voit heikkouksissasikin vielä tulla. Itseasiassa en tykkää sanasta heikkous. Puhun mielummin kehittämisenkohteista.Se, että tuntee itsensä hyväksi jossain, ei tarkoita, että ajattelisit muiden olevan heikkoja tai ajattelee osaavansa kaiken. Välillä voima pitää ottaa niistä asioista, joissa sitä on. Ja jokainen meistä on aivan varmasti hyvä jossain!

Mahtavaa unelmien liikuntapäivää! :)

- Linda
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti