tiistai 19. heinäkuuta 2016

Functionality - kesäleiri

Treenin täyteiset pari päivää takana :) Functionality kesäleiri starttasi maanantaina minun osaltani toista kertaa ja kaiken kaikkiaan kolmatta kesää peräkkäin! Oli tätä jo odotettu ja tällä kertaa sääkin näyttää suosivan viime vuotta enemmän. Aurinkoa, monipuolista treeniä ja huippu tyyppejä neljä päivää! Yksi kesän ehdottomasti suosikki viikoista! :) Iloksi porukassa oli paljon tuttuja kasvoja viime vuodelta! :) Tunteja on viikon aikana todella monenlaisia ja ammattitaitoisia ohjaajia useita.

Valitettavasti kerkesin saapumaan leiripaikalle maanantaina vasta ensimmäisen tunnin aivan lopussa. Tunnin aiheena oli Movement and games ja sitä piti leirin isäntä Jarno Härkönen. Erilaisilla leikkimielisillä tavoilla liikutimme kropaamme joka suuntaan. Heti aluksi taas sai todeta sanonnan: "Emme lopeta leikkimistä, koska vanhememme, vaan vanhenemme, koska lopetamme leikkimisen" pitävän paikansa.

Jarnon jälkeen TikisJopenakin tunnettu Joosua Visuri johdatti meidät dynaamisen venyttelyn maailmaan, Ai, että teki muuten hyvää! :)


Venyttelyiden ja lounastauon aikana oli hyvä valmistautua seuraavaan lajiin, nimittäin Juho Kuusisaaren ohjaamaan Parkourin alkeisiin. Hypimme ja pompimme, harjoittelimme laskeutumista esteille ja kiipesimme seinän yli. Oli upeaa katsoa niitä onnistumisen tunteita ihmisten naamoilta, kun este oli ylitetty! Ja oli muuten ohikulkijoillakin ihmettelemistä :) 


Ensimmäinen päivä päättyi Meri Mortin vetämään voimauttavaan/palauttavaan joogaan. Mä olen tietyllä tavalla suorittaja monessa asiassa. Olen oppinut päästämään siitä paljonkin irti, mutta opeteltavaa riittää vieläkin. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta eilen tämän joogan aikana, tuulen henkäillessä naamaan, koin aidosti ekoja kertoja sisälläni sen tunteen (automaattisena ilman järjen ääntä), että mun ei tarvitse pakottaa itseäni mihinkään, mihin minun kehoni ei suostu.
Muutenkin jostain alitajunnasta sain päähän sen ihanan fiiliksen, että minä riitän, juuri tässä, juuri tälläisenä ilman todisteluja kenellekkään. Tää fiilishän pitäisi olla kaikilla ja aina, mutta valitettavasti arjen kiireiden keskellä helpommin sanottu, kuin tehty. Pää oli pikkaisen pökkyrässä tämän jälkeen, mutta kroppa ja sydän lämmin! :) Nämä tunteet varmasti summaavat ajatuksia muutenkin koko päivästä.


Tämä toinen päivä alkoi taas Jarnon tunnilla. Functionality tunti jatkoi hienosti eilisen joogan tunnelmia. Lempeitä avauksia keholle heti aamusta. Jos en jo eilen, niin viimeistään tässä kohtaa lupasin jatkossa olla itselleni sekä keholleni hieman hellempi ja kärsivällisempi näissä liikkuvuusharjoituksisa.

Tiistain toisena tuntia Aaro Helander tuli opettamaan meille akrobatian alkeita, kuten kuperkeikkaa, kärrynpyörää, arabilaista sekä hieman erilaisten volttienkin maailmaa. Nämä kaikki ovat itselleni todella vierasta, koska en ole lapsena ikinä tehnyt/harrastanut mitään vastaavanlaista. Nyt aikuisena pää pistää todella vastaan niiden harjoittelussa. Onneksi oli mua paljon rohkeampia leiriläisiä ja moni varmasti tälläkin tunnilla ylitti itsensä! :) Minäkin aion mennä pelkoa kohti ja sen ylitse vielä joskus!

Tässä välissä tankattiin hieman ennen kuin Juho tuli jatkamaan eilisiä juttujaan. Tällä kertaa Parkourin oheisharjoittelua. Eläinliikkeet ja meistä leiriläisistä koostunut esterata saivat jälleen naurun raikamaan nurmikolla pyöriessä! :)

Kauaa ei tosin naurattanut, kun päivän viimeisenä settinä Tikis- Jope tuli laittamaan meidät vielä kunnolla hikoilemaan (ihan kuin muuten ei olisi tarpeeksi hikoiltu :D ) HIIT (High intensity training)
tunnilla. Yllärinä ollut pieni haaste peli toi loistavan lopetuksen!


Palautuminen ja valmistautuminen pariin viimeiseen päivään voi alkaa! Edessä on vielä vaikka mitä uusia lajeja sekä ohjaajia! Kirjoittelen niistä varmasti vielä myöhemmin! :) Sitä ennen leiritunnelmia voi käydä kurkkimassa lisää snapchatista: Lindapieni :)


Nauttikaa ihmiset tästä helteestä ja lämmöstä, nyt kun sitä on tiedossa!! :)
Terkuin,
Linda

Suurin osa kuvista: @jarnoharkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti