perjantai 12. elokuuta 2016

Hyvän omantunnon mustikkapiirakka

Melkein joka päivä kuljen töihin polkua, jonka varrella on varvut täynnä mustikoita. Siitä se idea sitten viimeistään lähti! Meillä on ollut töissä täysi tohina suunnitellessa syksyn juttuja, joten toissapäivänä päätin leipoa työkavereille palaverin piristykseksi mustikkapiirakkaa.
Olin jo paljon aikaisemmin bonganut jostain netistä (En kuollaksenikaan muista mistä. Anteeksipyyntöni alkuperäisen reseptin tekijälle, kun en pysty antamaan kunniaa.) hieman erilaisen mustikkapiirakka reseptin, jota päätin nyt testata! Kyseinen piirakka oli gluteeniton, sokeriton ja maidoton.
Kun latasin ylläolevan kuvan valmiista piirakasta somen maailmaan, niin kyselyitä reseptistä tuli niin paljon, että päätin jakaa sen täällä! Olkaa hyvät! :)
Hyvän omantunnon mustikkapiirakka
(halkaisijaltaan 25 cm:n piirakkavuokaan leivottuna 
Pohja:
1,5 dl mantelijauhoja
1,5 dl kookosjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
4 rkl hunajaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl jauhettua kardemummaa
5 rkl pehmeää voita
3/4 dl pähkinöitä murskattuna
1 sitruunankuori raastettuna sekä yhden sitruunan mehu
noin 5 dl mustikkaa
1. Sekoita manteli- ja kookosjauhot sekä kaurahiutaleet. Lisää leivinjauhe sekä kardemumma ja sekoita. Lisää hunaja ja pehmeä voi, sekoita. Raasta sitruunankuori ja lisää se puristetun sitruunanmehun kanssa taikinaan. Murskaa pähkinät veitsellä ja lisää taikinaan.
2. Painele 3/4 osaa taikinaan voideltuun piirakkavuokaan. Lisää mustikat ja murustele loppu taikinasta piiraan päälle. Paista 175 asteessa noin 15 - 20 minuuttia (kunnes piiras on saanut kauniin värin pintaan). Lisää sitten päälle folio, jottei piiras pala ja jatka paistamista vielä noin 15 - 20 minuuttia, kunnes piiras on kypsä.
Piirakasta tuli kyllä hyvä ja se kelpasi työkavereillekkin yhdessä Oatlyn vaniljakastikkeen kanssa. Sitä kannattaa pitää jääkaapissa kylmänä, jolloin se pysyy paremmin kasassa. Itse tykkään kyllä nykyään kookoksen mausta, mutta se tuli ehkä hieman liikaa esiin piirakkapohjasta. Joten ensikerralla laitan varmaan kookosjauhoja hieman vähemmän ja mantelijauhoja hieman enemmän. Samoin 1 kokonaisen (aika ison) sitruunan kuori ja mehu oli omaan makuuni aika paljon. Ensi kerralla kokeilen puolikkaalla sitruunalla! :) Nämä kaikki on tietenkin aivan makukysymyksiä!
Ei muuta kuin maistuvaa viikonloppua! :)
xx Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti