keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Miksi kesälläkin kannattaa treenata?

Kesä ja lomat ovat täällä. Moni laittaa kuntosalijäsenyytensä jäihin, koska eihän kesällä kannata olla sisällä. Osalla taas treenit jäävät pikkuhiljaa tauolle, kun terassi ja kylmä juoma ovat monelle huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto. 

Miksi kuitenkin kannattaisi treenata kesälläkin? Tässä ainakin 10 hyvää syytä, jotka pätevät tosin myös syksyllä sekä talvellakin!

Instagram media ptlindabarhoumi - Ei päivää, jota ei muutama #maastaveto pelastaisi! 😄 #gym #gymlife #deadlift #training #easyfitelämää #easyfitvuosaari

  1. Ne kuuluisat "kesäkilot". Sinun ei tarvitse syksyn tullen tuskastella turvonneen olosi kanssa. Muutaman jäätelön ja grillimakkaran nauttiminen ei näy missään, jos urheilet säännöllisesti koko kesän.
  2. Salilla löytyy tilaa. Ei jonottamista laitteisiin tai kyykkytangolle. Ei ihmisiä, ketkä tuijottaisivat, kun hikoilet. 
  3. Rusketus ja pumpatut lihakset: Köh. Tarvitseeko tätä selittää tämän enempää? ;)
  4. Automaattisesti katsot tarkemmin, mitä suuhusi pistät. Treenin jälkeistä hyvää oloa ei tee heti mieli pilata syömällä mitään höttöä. 
  5. Stressittömämpi sinä. Tutkitusti urheilu on hyvä stressinpoisto menetelmä. :)
  6. Et heitä syksyn ja talven aikana tehtyä työtä hukkaan. Olit juuri metsästänyt sen "kesäkunnon" itsellesi! Lihasmuisti on kummallinen juttu, mutta silti pitkä treenitauko vie voimatasoja alaspäin. Johdonmukaisuus on tie pysyviin tuloksiin!
  7. Rutiineihin paluu on helpompaa. Kun lomallakin on jotain rutiinia, niin töihinpalatessa ei aikataulut ja aikaiset herätykset stressaa niin paljon.
  8. Nukut paremmin. Liikunta auttaa myös tutkitusti unenlaatuun ja parantaa sitä. 
  9. Elämä näyttää aurinkoisemmalta, vaikka sataisikin. Moni on kysynyt minulta, mistä positiivisuuteni kumpuaa? Aivan varmasti yksi erittäin suuri osa on urheilu ja sen tuomat endorfiini ryöpyt. :)
  10. Saat syödä enemmän. Kyllä! Mä ainakin treenaan myös sen takia, että voisi syödä! :D Eilenkin aktiivisuusmittarin päiväkulutus läheni 3000kcal, joten sai kyllä pitää huolen välipaloista pääruokien lisäksi :)
Treeni  vie vain tunnin päivästäsi. Vuorokaudessa on 24h, siitä nukumme 8h. Lomalla työtkään eivät vie aikaamme, joten kerkeät varmasti myös nauttimaan auringosta. Salitreenin jälkeen saat varmasti kesäpäivistä entistä enemmän irti! :)

Terkuin,
Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti